Perhatian Kepada Anda Yang Tinggal & Bekerja Di Kawasan Bandar!

Kata Hippocrates (Ahli Fikir Greek Terkemuka) : “Semakin Manusia Menjauhi Alam, Semakin Dekat Ia Kepada Penyakit…”.

Cuba Anda fikirkan, jika seorang Doktor Zaman Yunani yang hidup 460 SM menyebut perkataan sedemikian, agak-agak bagaimana keadaan orang sekarang? Semakin jauh @ semakin dekat dengan Alam Semulajadi? 🤔

Beberapa tahun lepas, saya mula kenal dengan seorang Prof.Terapi Perubatan Holistik Tempatan yang telah mengubah kefahaman saya tentang Penyakit Moden, Kesihatan & Perubatan Alami.

Mengikut kajian beliau, antara 4 FAKTOR UTAMA yang mempengaruhi tahap kesihatan seseorang khususnya kepada orang Bandar, bukanlah sahaja MAKANAN, tapi, PERSEKITARAN, EMOSI & GANGGUAN JIN. 

“Keempat-empat faktor ini jika tidak dikawal dengan baik, ia akan membentuk molekul-molekul RACUN / TOKSIK di dalam Sistem Tubuh Badan Anda & ini merupakan kunci utama yang perlu diberi perhatian sebelum Anda merawat @ sekiranya ingin membebaskan dirinya dari sebarang Penyakit”.

Maaf cakap, sia-sia Anda rawat Masalah Jantung, Diabetis, Stroke, Gout, Kanser, Batu Karang, Ekzema & lain-lain, tapi, tak fokus singkir @ neutralkan RACUN / TOKSIK di dalam badan Anda, nanti elok sekejap, akan datang jadi lagi masalah sama…” 😩

Kerana, majoriti MAKANAN kita terdedah dengan Bahan Kimia Beracun, samaada Beras, Sayur, Ayam, Daging & lain-lain, sebab tu boleh tahan lama ‘expired date’. Walaupun dalam kandungan terkawal, namun, bahan kimia tersebut tetap akan memberi kesan dalam tempoh jangka panjang.

Orang Bandar pula, hari-hari terdedah dengan PERSEKITARAN yang udaranya tinggi Karbon Dioksida (Racun) & kurang Oksigen, sebab banyak Bangunan daripada Pokok Hijau, sedangkan makanan utama kepada Sel-Sel kita yang kerja hakikinya membentuk organ dalaman mahupun luaran kita adalah Oksigen. Kalau kurang Oksigen, macam mana Sel-sel nak buat kerja dia? (Kita pun kalau tak cukup makan, tak boleh buat kerja juga).

Lepas tu pula tinggal di Bandar ni, macam-macam nak kejar, pangkat, masa, duit, harta, nama & sebagainya kan? Ada kajian mengatakan orang yang selalu dalam keadaan EMOSI “Stress”, Sistem Dalaman Tubuh Badannya akan berubah menjadi Beracun / Bertoksik tinggi.

Akhirnya, bila selalu Stress, mudah nak terkena GANGGUAN JIN yang pastinya akan merosakkan keseluruhan Sistem Tubuh Badan seseorang sekiranya dibiar tanpa apa-apa rawatan.

“Beberapa bulan yang lalu, saya jumpa sorang Ust yang dia dulu ada masalah Gout Kronik, kalau tak pantang makan, memang siap kaki bengkak teruk tak boleh bangun. 😱

Selepas 10 hari Ust tu konsisten guna pati air ni, dia try makan Kambing, sajalah nak tengok kalau esok kaki dia bengkak ke tak, Alhamdulillah, itulah kali terakhir dalam hidup dia kena Gout.🤲

Bila saya dengar gitu, saya terus ingat pada anak bongsu saya yang ada masalah Kulit Gatal-gatal / Kering macam Ekzema, umur dah 3 tahun lebih, dah macam-macam ubat Saya & Wife guna untuk dia, tapinya, takda perubahan ketara sangat, elok sekejap lepas tu datang balik,

Masalahnya menggaru tu sampai berdarah-darah, tidur jangan cakaplah kan, setiap malam tak pernah lena, asyik berjaga menggaru, kesian sangat, saya cakap pada Isteri, kita kena selalu2 buat Solat Taubat & Hajat minta tolong Allah, bukan kita tak usaha, dah macam-macam cara kita buat.😟

Long story short…

Saya try bagi anak saya minum & titis dalam botol spray untuk buat sembur pada kulit…

Kami punya syukur esoknya tu tak tahu nak kata, sebabnya, itulah malam pertama dia lena tidur & tak bangun menggaru-garu! 😭 😭 😭

Alhamdulillah, rasanya lepas lebih kurang 2-3 bulan spray, dah kering bahagian2 luka berdarah yang dia selalu menggaru tu, tidur pun dah lenaaaaa tau. 🥰

Orang yang ada masalah Sakit Lutut / Diabetis / yang Positif Covid pun try juga, Alhamdulillah, memang berkesan & kebanyakannya puas hati & teruja! Subhanallah…!”

Legal Disclaimer : Individual results may vary, and testimonials are not claimed to represent typical results. 

Legal Disclaimer : Individual results may vary, and testimonials are not claimed to represent typical results. 

Hai, nama saya Hafeez & saya bukan Doktor.

Sebelum musim Pandemik Covid-19 dulu, saya selalu buat program sharing tentang ‘Ancaman & Pengaruh Persekitaran Buruk Kepada Penduduk Bandar’ kepada lebih 600-700 orang di Selangor.

Saya percaya & yakin tentang keupayaan & keunikan Sistem Tubuh Badan kita yang sangat power dalam merawat & melawan serangan pelbagai Penyakit. Tapi, oleh sebab beberapa faktor, tubuh badan kita tak mampu nak buat semua tu 😟

Sejak tahun 2017, saya selalu cari info tentang apa kaitan persekitaran buruk & beracun dengan macam-macam masalah penyakit yang timbul zaman moden sekarang. Cuma, yang pelik kalau cari info berkaitan ini dalam negara, memang tak jumpa faktanya, entahlah sebab apa takda, (atau saya sorang tak jumpa) tapi, kalau dari negara luar, macam-macam kajian, jurnal & fakta yang keluar tentangnya.

Cuma tahun 2018, saya terbaca artikel daripada Dr.Zubaidi Ahmad seperti di bawah ini.

Jangan Biar Lagi…!

Apatah lagi di musim Pandemik Covid-19

Takda siapa pun sangka, kadar kematian semakin meningkat di musim ini & majoriti adalah di kalangan individu yang memiliki latar belakang menghidap pelbagai jenis Penyakit, bahkan STRESS juga jadi punca kematian 😱

Ikhtiar & Cegah Daripada Menjadi Lebih Buruk Dengan Mengamalkan Bio Cypress Al Mustafa

Produk ni diformulasi oleh Prof.Dr.Abdul Manan Embong dengan kajian intensif bersama Sarjana Muslim iaitu Prof.Dr.Muhammad Shakran Shuhatah dari Mesir serta Dr.Hisham Bin Hashim yang merupakan seorang Ahli Gemologist.

Kajian dah lebih 30 tahun ke atas & hasil kajian tu sangat hebat & begitu menakjubkan.

Kajian berkaitan Makanan Sunnah telah menemui khasiat di dalam zat pemakanan yang sekaligus mengandungi rahsia terapi penyembuhan yang sangat luar biasa impaknya. Kajian beliau menemukan dua bahan asas yang dimasukkan ke dalam Ubat-ubatan Barat yang bernilai tinggi namun sengaja dirahsiakan. 😲

Legal Disclaimer : Individual results may vary, and testimonials are not claimed to represent typical results. 

Legal Disclaimer : Individual results may vary, and testimonials are not claimed to represent typical results. 

Legal Disclaimer : Individual results may vary, and testimonials are not claimed to represent typical results.

Siapa Yang Sesuai Amal & Sampai Bila Perlu Amal? Nak Terangkan Panjang, Jom Tonton Video 2 Minit Ni 😂

INFO TERBARU : Kami dimaklumkan, Prof.Dr.Manan dah masukkan Extra Formula & telah diuji makmal bagi membantu mengurangkan ‘Side Effect’ kepada individu penerima Vaksin. Alhamdulillah, ternyata berkesan membantu rasa kurang selesa, sakit-sakit badan & beberapa situasi lain selepas Vaksin.

Legal Disclaimer : Individual results may vary, and testimonials are not claimed to represent typical results. 

Legal Disclaimer : Individual results may vary, and testimonials are not claimed to represent typical results. 

Legal Disclaimer : Individual results may vary, and testimonials are not claimed to represent typical results. 

Jangan Buang Masa! “Clear & Neutralkan” RACUN / TOKSIK Dalam Badan Anda Supaya Bebas Penyakit @ Sebelum Jadi Penyakit Lain!

Nak Order Guna Wasap? Boleh! Sementara Promosi & Stok Masih Ada! 😎

Antara Soalan Yang Kerap Ditanya Kepada Kami

Ini bukan Ubat. Produk ini dikategori sebagai ‘Cecair’ / Makanan & Minuman Kesihatan. Segala Testimoni hanya merujuk kepada perkongsian Pengguna.

In Shaa Allah. Lebih kurang 600 titis. (Isu kesihatan yang teruk memerlukan lebih titisan & lebih kerap untuk kesan yang lebih baik).

Ia sesuai untuk seluruh lapisan umur. In Shaa Allah.

Anda boleh terus amalkan apa-apa jenis Ubatan / Produk Kesihatan, cuma sesetengah keadaan, tanpa aktiviti pembersihan Racun / Toksin di dalam Tubuh Badan Anda, ia akan melambatkan proses pemulihan isu kesihatan Anda.

Untuk rawatan luka luar, selain titis dalam air minuman, kami sarankan untuk titis dalam botol spray & semburkan secara kerap di bahagian luka untuk kesan yang lebih baik. (Cara ini juga sesuai untuk masalah Ekzema / Psoriasis & seumpamanya).

Disarankan 10 titis kepada Air Putih 250ml sebanyak 4 kali sehari. (Untuk lain-lain masalah kesihatan, kami letakkan panduannya di dalam kotak Bio Cypress Al Mustafa)

Ya,melalui pemahaman sesetengah Pengamal Perubatan, Sel Kanser juga dipanggil sebagai ‘Sel Jahat’ & setiap perkara fitrah, kejadiannya adalah berpasangan, bermakna pasangan kepada ‘Sel Jahat’ pastinya ‘Sel Baik’. Wujudnya situasi Kanser bilamana ‘Sel Jahat’ mendominasi ‘Sel Baik’. Sel Kanser wujud selepas Sistem Tubuh Badan seseorang individu ‘Dibajai’ dengan Racun / Toksin akibat terdedah kepada keadaan yang buruk dari aspek Pemakanan / Persekitaran / Emosi / Gangguan Makhluk Halus.

Apa-apa jenis wabak juga kebiasaannya berunsur Racun / Toksik. In Shaa Allah.

In Shaa Allah, di sesetengah tempat. Boleh hubungi kami untuk info lanjut.

This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Testimonials found this website and/or from Aculife Health Sdn Bhd are unverified results that have been forwarded to us by users, and may not reflect the typical purchaser’s experience, may not apply to the average person and are not intended to represent or guarantee that anyone will achieve the same or similar results.

Incepted since 2015, Aculife Health Sdn Bhd has been exceptionally focused on delivering superb and long-term beauty results for their customers & distributors through out-of-the-box thinking, rigorous research, PCB methodology, individual proficiency, integrity and accountability.

Disclaimer :

Facebook™ or FB is a Registered Trademark of Facebook.com.

https://aculifewellness.com/ is not affiliated with Facebook.com in any way, nor does they sponsor or approve any of products. All trademarks mentioned here are copyrighted by their respective owners.

Sebahagian Jualan Bio Cypress Al Mustafa Adalah Untuk Pembangunan & Operasi Madrasah Darul Uloom Al Mustafa. In Shaa Allah. Terima Kasih.

SHARE & SUPPORT 💪